Maak van je perfectionisme terug jouw sterkte

Heel wat ambitieuze mensen, bedrijfsleiders en leidinggevenden gaan gebukt onder perfectionisme. Vaak vormt het een rem op hun potentieel zowel in hun professioneel als privéleven.

Wanneer je dit niet onder ogen ziet, kan dit leiden tot torenhoge stress, constant gepieker, permanente ontevredenheid… met lichamelijke klachten, dysfunctionele ademhaling of burn-out tot gevolg.

Als perfectionisme coach reik ik jou de nodige handvaten aan, zodat je opnieuw meer vrijheid, creativiteit en rust voelt van binnenuit.

Bevrijd jezelf van perfectionisme met OCP

Via de unieke OCP-coaching techniek (Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme) ga ik samen met jou aan de slag om van je perfectionisme opnieuw jouw sterkte te maken in plaats van een belemmerend iets dat jouw denken en doen stuurt.
Ik schoolde me bij in OCP-methodiek via Marcel Hendrickx, grondlegger van deze techniek. Hij ontwikkelde deze doeltreffende methode vanuit zijn jarenlange ervaring als internationaal erkend NLP-trainer.

Perfectionisme-coaching ook voor jou? 

Bij Via Vita focus ik me op ondernemende en ambitieuze mannen en vrouwen die vastlopen in volgende patronen van perfectionisme

 • Nood aan externe bevestiging; drang om te pleasen
 • De lat voor zichzelf (en voor anderen) steeds te hoog leggen
 • Geen hulp (durven) vragen
 • Controledrang
 • Veel piekeren en hoofd nooit leeg kunnen maken
 • Uitstelgedrag
 • Laag zelfbeeld
 • Nooit 100% tevreden zijn met wie je bent of wat je doet
 • Moeilijk kunnen beslissen
 • Faalangst
 • Te groot verantwoordelijkheidsgevoel
 • Altijd doorgaan zonder grenzen aan te geven of op te geven

Hoe ga ik te werk?

Via de OCP-techniek werk ik in etappes om perfectionisme om te buigen naar een ontspannen, krachtige manier van functioneren. Gemiddeld neemt het traject minstens 6 tot 8 sessies in beslag en vraagt het ook een gemotiveerde medewerking van jouw kant.

We bekijken samen hoe perfectionisme jouw leven dagdagelijks beïnvloedt en mogelijks ook belemmert.

We maken je vrij van dit patroon door te werken met het onderbewuste deel van het brein dat dit patroon aanstuurt en dat vooral gericht is op het denken . Dit prestatie-deel” laten we samenwerken met het “vrije kind-deel”, dat gevoel, vertrouwen, speelheid, nieuwgierigheid, zelfliefde belichaamt. 

Via deze unieke vorm van OCP- coaching leer je belemmerende gedachten en gedragingen zien en vervangen door ondersteunende, helpende gedachten, die je terug vertrouwen, zelfliefde, creativiteit, speelsheid en vrijheid van keuze geven.

Rust in je hoofd dat meteen ook jouw lichaam zal voelen.

 

Zet in op je perfectionisme als je sterkte!

Het Via Vita-perfectionisme coaching traject kan zowel live als online. Een intakegesprek is een vereiste.

Dit kan aansluiten na een adem-en groeitraject waarbij we de symptomen aanpakken. Met dit perfectionisme-traject pakken we de onbewuste oorzaken aan.

Een traject bestaat gemiddeld uit een 5 tot 8 tal sessies  van +/- 1 uur om de 2 weken